Fotoclub
Coördinatrice: Ellen Maessen (mail: roelmail@kabelfoon.nl)

Activiteiten
Wat doen wij zoal? Natuurlijk fotograferen wij de bekende activiteiten zoals schoolreisjes, de Kerstviering, Sinterklaas etc. Daarnaast zullen wij weer veel bijzondere activiteiten fotograferen, denk aan het vieren van verjaardagen van leerkrachten in de klas (op verzoek van de leerkrachten), het "uitglijden" van de oudste kleuters, spelen in de sneeuw, spatteren in het water of het knutselen in de klas. Enkele foto's spelen wij door naar de webmasters en enkele ouders die de webpagina's van de groepen vormgeven.

Protocol foto's Fatimaschool
  1. Verantwoordelijkheid en regelgeving
    Plaatsing op de website geschiedt door zowel webmasters, leerkrachten als fototeam.  De directie van de school is verantwoordelijk voor de inhoud en kan de webmaster opdracht geven mogelijk aanstootgevende zaken te verwijderen. De webmasters houden de site voordurend in het oog om ongewenste toevoegingen per direct te verwijderen.
  2. Aard van de foto’s
    Er worden geen foto’s openbaar gemaakt (website, foto-dvd, schoolgids etc.) met daarop:
    • Kinderen in zwemkleding
    • Overige mogelijk aanstootgevende situaties
  3. Bezwaar op publicatie
    Ouders die bezwaar hebben tegen het publiceren van foto’s kunnen dit kenbaar maken aan de directie van de school (directie@rkbsfatima.nl). Het fototeam en de webmasters zullen de portretfoto’s van deze kinderen eruit filteren en het kind onherkenbaar maken op groeps- en algemene foto’s. De mogelijkheid tot het maken van bezwaar zal eveneens worden vermeld in de schoolgids.