Samenwerking met verpleeghuis Isselwaerde
Onze Fatimaschool en Verpleeghuis Isselwaerde zijn al langer goede buren. Leerlingen gaan regelmatig op bezoek en ook de bewoners van Isselwaerde brengen onze school soms een bezoekje.
Enkele jaren terug is de open verbinding tussen school en verpleeghuis feestelijk ingeluid en inmiddels kunnen we spreken van een enorme lijst aan gemeenschappelijke activiteiten die hebben plaatsgevonden.

Samen lezen, zingen, gymnastieken, knutselen en spelletjes doen brengt leven en plezier bij dementerende bewoners van Isselwaerde. Daar is nu ook samen tuinieren aan toegevoegd.

Het contact tussen kinderen en bewoners is onbevangen. Er zijn kinderen die een familielid kunnen begroeten en er zijn bewoners die de kinderen met een glimlach gadeslaan. Zo raken de kinderen in hun schooltijd geleidelijk vertrouwd met de bewoners van Isselwaerde. Ze praten er thuis over en daarmee wordt mogelijk ook het taboe op dementie doorbroken en is er ondanks de ernst van de aandoening ook vreugde te beleven.