Fatimafamiliedag
De Fatimafamiliedag is een feest voor alle gezinnen verbonden aan de Fatimaschool. Het is een veelzijdig schoolevenement waarbij de ontmoeting centraal staat. Elke twee jaar organiseert de Fatimaschool een Fatimafamiliedag.
Ook in 2016 was er weer een editie van de zg. FF-dag Ún alweer voor de achtste keer, dus we mogen gaan spreken van een traditie.  Op 24 juni werd het een grootse dag. Het zonnetje scheen en er waren naar schatting zo'n 700 mensen, waaronder natuurlijk alle kinderen, hun ouders, opa's, oma's, ooms en tantes, oud-leerlingen en natuurlijk alle meesters en juffen.  Alle ouders werden ingedeeld om een steentje bij te dragen.
Aan het eind van de dag werd een kleine 4000 euro opgehaald, waarvan de helft is afgedragen aan Stichting De Vrolijkheid.
De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid zet zich in voor een veilige en vrolijke toekomst van jonge vluchtelingen in Nederland.

Klik hier voor meer foto's en informatie over de FatimaFamilieDag 2016.
In 2018 bouwen we weer aan een nieuwe FatimaFamilieDag. Het is de insteek van de Familiedag om in harmonie met elkaar een feestelijke dag te beleven en zo nodig wat centjes over te houden voor een goed doel, wat soms binnen, maar ook buiten de school kan liggen.

Wat is er op zo'n Familiedag eigenlijk te doen?
De kinderen van de school presenteren zich op het podium met allerlei creatieve uitingsvormen in dans en zang. Ook zijn er soms optredens van ouders en leerkrachten. Vaak is er een gezellige loterij met leuke prijzen. Over het terrein zijn er kleine en grote spelactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen, waarbij ook de oudste kinderen het een en ander mee organiseren. Verder is er altijd een groot terras waar drankjes en hapjes kunnen worden gebruikt. Kortom, de Familiedag bruist aan alle kanten.

Hier leest u een Familiedagbulletin 2016 om nog meer beeld te krijgen van deze spetterende activiteit.